• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
vandring

Ruitu i Varangerbotn torsdag 04.11 kl. 18.00

Velkommen til reiselivskveld på Ruitu i Varangerbotn.

Vandring er en voksende fritidshobby i det Europeiske markedet. Velkommen til Ruitu for å høre mer om fenomenet.
Ill.: Jack Sture Muotka

I følge markedsstudier er lengre eller kortere turer de mest etterspurte aktiviteter blant tyske, nederlandske og franske som velger å reise på ferie utenfor storbyer.  Det vil si at i sentral Europa er der flere millioner turglade mennesker, som ønsker å oppleve reisemålet til fots. Ikke alle er like fjellvante og ikke alle er like glad i å bære sekk og overnatte i telt. Hvordan å tilrettelegge til disse mulige gjester og få i tak i disse eventuelle kunder? Er der potensiell for vandringsturisme i Varanger? Hvordan kan vi ta i hensyn til alle brukere av samme, sårbare områder? Nesseby kommune arrangerer temakveld om vandring og utmarksaktiviteter 4.11., hvor det er mulighet å se på saken fra ulike synsvinkler.  

I Finnmark forvalter Finnmarkseiendommen 96% av Finnmark fylke. FeFo har ca. 12 000 løpende festekontrakter og administrerer jakt og fiske. I tillegg til administrerende oppgaver har FeFo også muligheter for tilrettelegging for eksempel gjennom De grønne Midler – ordningen. De Grønne midlene skal stimulere til fysisk aktivitet i naturen, som grunnlag for økt trivsel og bedre folkehelse. Sverre Pavel er leder for Eiendomsavdelingen i FeFo og skal fortelle i temakvelden om FeFo sin rolle i forvalting og tilrettelegging for vandring og utmarksaktiviteter.  

I Finland har Forststyrelsen (Metsähallitus, Luontopalvelut) oppgave for tilrettelegging og vedlikehold av nasjonalparker og rekreasjonsområder og dermed en god del sti, hytter, bålplasser og gammer. Ifølge statistikk er der for eksempel i Urho Kekkonens Nasjonalpark i Saariselkä nærmere 300 000 besøkere hvert år. Pirjo Seurujärvi er parksjef i Forstyrelsen i Nord-Lappland og forteller om utgangspunkter i demmes virksomhet.  

I Utsjok kommune avgjør reiseliv en stor del av inntekter i kommunen. Inntekter fra reiseliv er nest største rett etter grensehandel. I fjor begynte forprosjektet for å kartlegge muligheter for en vandringsrute, som skulle knute sammen hele kommunen. Hensikten med planen er å tilby et attraktivt nettverk av kortere og lengre etapper langs Tana elv og lengre inn i på fjell, som kunne utvide reiselivssesongen ut laksefiske og tiltrekke kunder til små reiselivsbedrifter langs Tana elv. Antero Isola har jobbet i ett år med planlegging og utforsking av muligheter og forteller hvordan er det mulig å påstå at en slik vandringsrute kunne tiltrekke 16 000 turister i år og gi inntekter på 5millioner kroner.

 

Velkommen!

 

PROGRAM

Tilrettelegging for vandring

 

Tid:      4.11.2010, kl 18.00 -

Sted:    Restaurant Ruitu, Varangerbotn

 

Små servering

 

18.00   Velkommen

 

18.15   Utgangspunkter for tilrettelegging for vandring og utmarksaktiviteter i Finnmark

            Sverre Pavel, Eiendomssjef, FeFo

 

19. 00  Utgangspunkter for tilrettelegging for vandring og utmarksaktiviteter i Nord-Lappland

            Pirjo Seurujärvi, Park Manager, Metsähallitus – Finish Forest and park servise

 

19.45   Panorama vandringsrute- prosjekt i Utsjok kommune

Prosjektleder Antero Isola

 

 

 (spørsmål og diskusjon mellom innleggene)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

18.00   Tervetuloa

 

18.15   Lähtökötia luontopalvelujen kehittämiselle Finnamrkissa

            Sverre Pavel, FeFo

19.00   Lähtökohtia luontopalvelujen kehittämiselle Pohjois-Lapissa

            Pirjo Seurujärvi, Metsähallitus

19.45   Panoraamareitti-hanke Utsjoen kunnassa

            Antero Isola, Projektipäällikkö

 

 

(Kysymyksiä ja keskustelua puheenvuorojen välissä)

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS