• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
fugl-på-grein

Muligheter for fugleturisme innerst i Varangerfjorden

Reiselivskveld på Varanger Samiske Museum

Velkommen til reiselivskveld 22.4. kl 18.00 på Varanger Samiske Museum.

Ill.: Bent Johansen

Blant utenlandske fuglekikkere og ornitologer er Varanger muligens et av de mest kjente fugleområdene i Nord-Europa. Vår og sommer kommer både individuelle fuglekikkere og organiserte grupper for å oppleve det store mangfoldet av trekkende sjøfugler, arktiske ender, hekkende vadere og spennende rovfugler.

Hvem er fuglekikkeren? Hvilke behov har en fuglekikker? Hvordan kan vi tilrettelegge for fuglekikking og både tilby gode produkter til fuglekikkere, og samtidig tjene penger på det?

Nesseby kommune arrangerer en temakveld på Varanger Samiske Museum med Tormod Amundsen fra Nordøstkompaniet som hovedforedragsholder. Tormod er både fuglekikker og arkitekt. Han gir oss innsikt i fuglekikkerens verden og forteller hvilke erfaringer man har hatt av tilrettelegging for fuglekikking andre steder i Europa.

Ingjerd Tjelle fra Ekkerøy Feriehus har konsekvent satset på fugleturisme i en rekke år. Hun forteller om sine erfaringer med fuglekikkere og arbeidet med å utvikle Ekkerøy til et område fuglekikkere vil benytte seg av. Hennes bedrift er også den første og ennå den eneste godkjent økoturismebedriften i Finnmark.

Etter foredragene har vi tid til spørsmål og debatt om hvilke muligheter vi har innen fuglekikking og tilrettelegging for fuglekikking i Nesseby. I debatt har vi med Kate Utsi fra Destinasjon Varanger. Hun var med på studietur i fuglekikking i Spania i høst, og jobber for å skape en helhetlig profil for Varanger som Norges beste fugledestinasjon.

 

Program

  

Velkommen!

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS