• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
C - Knut at noon in nieidavarre

Reiselivet i Nesseby til Helsinki

Fra Nesseby til Helsinki for å markedsføre reislivet i Varanger.

 Foto: Piet De Vriendt

                                  

                            Grenseoverskridende arktiske eventyrer  - Your Arctic Guide

                                                                         

Reiselivsaktører fra Varanger området og Nord-Lappland stiller ut på felles stand på Skandinavens største reiselivsarrangement MATKA2011-messe i Helsinki. Messedeltakelse er et av de største tiltakene i Nesseby, Utsjoki og Inari sitt felles Interreg 4ANord- finansiert reiselivsutviklingsprosjekt som har vært i gang siden 2009.

 

Tiltrekkende felles produkter

 

Per i dag har reiseliv i Nord-Lappland mye større volum enn reiselivet i Nord- Norge. Samtidig er nærheten til Nord-Norge og tilgang til Ishavet et av de viktigste tiltrekkekrefter for nordligste Lappland. Med felles tiltak kan det beste som de to områdene har å tilby samles og markedsføres ut til markedene.

 

Sammensydde, gjennomtenkte pakkeløsninger gjør det også mer interessant og lettere for utenlandske turoperatører å bli kjent med nye aktører. For eksempel er der stort etterspørsel for produkter som kombinerer opplevelser på Nordfinske elver og innsjøer med havfiske og kongekrabbesafari på Varangerfjorden. Gjennom felles reiselivsprosjekt har aktører fått mulighet å bli kjent med hverandre sine produkter og funnet ut hvordan å sette sammen attraktive pakker. På messe blir de nye produktene presentert til internasjonale turoperatører og aktører håper på god respons.

 

Nettside for tilreisende

 

Your Arctic Guide - nettverk tilbyr også flersidig informasjon og kunnskap om reiselivstilbud på begge områder på internettside www.yourarcticguide.info. Nettsider betjener tilreisende både på finsk, engelsk og norsk og gir tips om samferdsel, fiske, turgåing og lokale tjenester og arrangement.

 

Nettside er ment for tilreisende som tenker å legge turen gjennom begge land og er ute etter nye opplevelser og aktiviteter. Dette tilbudet kompletterer omfattende informasjon som allerede finnes på destinasjonsselskapene sine nettsider som www.varanger.com eller www.saariselka.com.

 

Velkommen til vår stand 3f24 på MATKA 2011 -messe i Helsiki Fair Center 20.–23.1. og til prosjektets nettside www.yourarcticguide.info!

 

Informasjon: prosjektleder Elina Hakala,

elina.hakala@nesseby.kommune.no, +4740 44 05 41

 

 

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS