• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Og nå: GIĐĐADULVI VI

«Hva vet vi om livet på Mars? Fått noen signaler fra Smukistan? Kan det være joik vi hører der ute?». En tur til Royal Albert Loo? Hello from earth, humorforestillingen Giđđadulvi VI er her igjen!

Hva med et besøk på Royal Albert Loo? Kommer Hætta, Hjort og Stang innom? Og blir det en utenomjordisk reise som svipper innom Smukistan? Og blir lupen satt på reinen, nok engang? Og får vi endelig avslørt den nakne sannhet om Den samiske kvinnen? Ja, svaret på disse spørsmål er like rundt hjørnet, nå når Beaivváš nok en gang tilbyr satiren og kabareten Giđđadulvi. Det er sjette gangen Det Samiske Nasjonalteateret Beaivváš’ setter opp Giđđadulvi, humorforestillinga som med ujevne mellomrom flommer over Sápmi. Sist i 2009. Giđđadulvi tar for seg store og halvstore aktuelle temaer sett med særdeles skrått blikk og rått gjengitt etter hårfin siling av instruktør Lars Göran Petterson. Han har også tidligere organisert Giđđadulvi – nå har han sammen med sine 6 skuespillere satt sammen spesialproduserte tekster til 1 og ½ time med ren underholdning. 

 

Medvirkende

Siri Broch Johansen fra Tana er sanger, språkarbeider og forfatter, og som sådan nyslått prisvinner av Samerådets Litteraturpris. Hun er med for første gang og kommenterer det å arbeide med Giđđadulvi som «lærerikt og skrekkelig morsomt». Med trykk på «skrekkelig». Toivo Lukkari fra Utsjok er skuespiller med veritabel fartstid. Nils Henrik Buljo fra Máze er sanger og skuespiller og er en solid del av Beaivváš’ historie. Fra Beaivváš faste stab deltar durkdrevne Giđđadulvi-veteraner, Mary Sarre, Áilloš og Egil Keskitalo.

Skuespillernezoom img.png


Varangerbotn/Nesseby, Samfunnssalen, tirsdag 22.5. kl. 20:00
Tana, Blue X, onsdag 23.5. kl. 22:00

 

Foto/tekst: Beaivváš Sámi Našunálateáhter

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS