• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Mange tok sjansen

Akekonkurransen i Meskelv ble en suksess. Det var kommunens egen fysioterapeut, Svein Kaartvedt, som tok initiativet til akedagen i Meskelv. Han ønsker å få folk opp av godstolen og ut i aktivitet.

Foto: Mari-Ann Nilssen

  1 / 23 
 
Aldonekspressen.jpg 
Aldonekspressen.jpg
 


Flere frivillige lag og foreninger stilte opp og bidro at arrangementet ble gjennomført på en god og trygg måte. Bakkene var kjørt opp og plass måket på forhånd. To lavvoer og en gapahuk var satt opp slik at folk hadde mulighet til å sette seg nedpå litt og kose seg ved bålene som var fyrt opp. Været var litt grått, men det la ingen demper på stemningen. Det var tydelig å se at barn og voksne koste seg og hadde det moro.Testing testing

Det var mulig å delta i fire klasser; barn under skolealder, slalom, utfor, og aking med egenprodusert akeutstyr. Først ut var de aller yngste. Fulle av pågangsmot satte de utfor den minste bakken, som så veldig bratt ut fra toppen. Alle kom hele i mål og alle fikk godteposer i premie. Det var oppnevnt en egen jury med ordføreren i spissen.

FlyingFred Lassander vant slalomklassen, og fikk et gavekort på kr 400,-. Fred kjørte på snowboard, mens de øvrige brukte ulike akebrett, rattkjelker, akemadrasser, og til og med gummibåt. Isak Njuolla og Maila Risten Dikkanen som kjørte hurtigst, delte førstepremien i utfor, og fikk dermed et gavekort på kr 200,- hver. Alle som deltok fikk dessuten godte/frukteposer.  Speaker Rolf Matti Reisænen fikk publikum med og stemningen opp med sine gode kommentarer i målområdet.

Størst interesse var det for de egenproduserte farkostene og kostymene. Deltagerne hadde vært svært kreative og oppfinnsomme. Her var tog, postbil, båter, raketter, klovner, en sjørøver, kråke, høne, to engler og en gammel gubbe. Dommerne sa de hadde hatt en vanskelig oppgave for det var så mange fine ”ekvipasjer”. Men en velfortjent seier gikk til ”Aldonekspressen” med førerne Beate Margit, Lena Kristiansen, Ingeborg Reisænen og Lone Johanne Nilssen. Sjørøveren Tor Nikolai Henriksen med ”Vuonnabahtas skrækk” kom på annen plass, og ”Flying angels” alias Jane Juuso og Nina Persen på tredje. Premiene var fine medaljer i gull, sølv og bronse laget av Anu Forselius. De øvrige ble nr 4.Noen

I pausen underholdt rockebandet The BlackSheeps som består av Viktoria, Aleksander, Emelie og vokalist Agnethe. De er kjempepopulære og har fått en stor fangruppe. Nils Paulsen fra pensjonistforeningen fortalte om aktiviteter og leker i gamle dager, og det var mulig å kjøpe mat og kaffe.

”Dette må bli en fast tradisjon” var alle enige om. Til neste år er det nok mange flere som deltar i ”Ta sjansen” og lager egne akefarkoster  og kler seg ut, for dette var skikkelig moro!

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS