• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
helgrilling

Velkommen til reiselivskveld 17.02.2011 i Ruitu i Varangerbotn, kl 18.00

Kortreist mat og gårdsturisme

Nesseby kommune arrangerer en temakveld med temaet ”Kortreist mat og gårdsturisme”

Mat hører sammen med reiseopplevelsen. For noen kan mat være til og med grunnen til å reise så som vinsmakingsreiser til Italia eller trøffelleiting i Frankrike. I Finnmark har vi også fine mattradisjoner med ferske varer rett fra fjellet og havet: fisk, rein- og sauekjøtt, bær og urter. Spørsmålet blir da hvordan å få disse råvarene foredlet til ferdige produkter og tilgjengelig til kunder? Kunne flere småprodusenter spille sammen for å utvikle Varanger lamm og villsau også til reiselivsprodukter? Kan gårdsturisme i Finnmark bety også smaks- og kulturopplevelser i reindriftssammenheng? 

 

Nesseby kommune arrangerer en temakveld med temaet ”Kortreist mat og gårdsturisme” 17.2.2011.

På temakvelden forteller Stina Nordbak fra Landbruksavdelingen i Fylkesmannen i Finnmark om hvordan Fylkesmannen ønsker å satse på og kan gi virkemidler til gårdsturisme og småskala reiseliv i bygdene.

 

Anne Margrete Alværn fra organisasjonen HANEN – bygdeturisme og gårdsmat forteller hva er HANEN og hvordan dem jobber. HANEN er en landsdekkende bransje- og markedsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge. HANEN fungerer som interesseorgan påvirker de ulike sentrale organene som i stor grad legger rammene og utvikler rammebetingelsene som bygdeturisme- og gardsmat-virksomhetene her i landet arbeider innenfor. HANEN jobber også sammen med prosjekter som ”Nasjonal Turistveg”, hvor markedsføring av lokal mat fikk god løft fra etablerte nasjonale turistveier.

 

Veien fra råvarer til ferdige, salgbare produkter i disken er verken kort eller lett. Ostemaker Øverli, Ivar Øverli fra Pasvik har lykkes med å utvikle flotte produkter fra råvarer samt å skape et varemerke for osten sin. Hvordan var veien og hva måtte til?

                                                            

Vi inviterer alle som driver enten med matproduksjon, gårdsbruk, småskala høsting av bær, fisk og urter eller overnatting og reiseliv i Øst-Finnmark å bli med på en interessant kveld om kortreist mat og gårdsturisme. Råvarene og mulighetene har vi i nærheten, kom og tenke på løsninger for foredling og distribusjon av produktene våre!

 

 

Velkommen!

 

Elina Hakala

 

Prosjektleder

Nesseby kommune

9840 Varangerbotn

 

(+47) 40440541

elina.hakala@nesseby.kommune.no

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS