• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
tannlege

Bli med på forskningsprosjekt om tannhelse i Nord

Innbyggere som deltar i undersøkelsen vil få en GRATIS tannundersøkelse og blir med i trekningen av syv pakker med inneholdende en elektrisk tannbørste og en Ipad.  

Personer bosatt i utvalgte kommuner i Finnmark (Kommunene som deltar i undersøkelsen er Karasjok, Kautokeino, Porsanger, Nesseby og Tana) er invitert til å være med i et forskningsprosjekt for å kartlegge tannhelseforhold i befolkningen. Prosjektet skal innhente mer kunnskap om tannhelse i befolkningen i forhold til forekomst av hull og fyllinger i tennene, tannkjøttbetennelse og tannlegeskrekk samt studere tannhelseatferd.  I hvilken grad forhold i munnen påvirker livskvaliteten og kartlegging av bruk og fornøydhet med tannhelsetjenesten inngår også i studien.

Hensikten med studien er å beskrive tannhelsen for å kunne tilby alle et likeverdig tannbehandlingstilbud basert på den enkeltes spesifikke behov. Dette vil være et viktig bidrag for å fremme tannhelsen i befolkningen. Personer er invitert til å delta i denne undersøkelsen dersom de er mellom 18-75 år, har fått time hos en offentlig tannhelseklinikk i løpet perioden for datainnsamlingen og bor i en av de utvalgte kommunene som inngår i studien. Studien gjøres i regi av Universitetet i Tromsø i samarbeid med Finnmark fylkeskommune og Tannhelsetjenestens Kompetansesenter for Nord-Norge

Tannlegen eller tannpleieren vil uten ekstra kostnad for deg undersøke tennene dine ved å ta røntgenbilde, notere antall tenner, fyllinger og eventuelle synlige hull samt undersøke om du har tannkjøttsykdom. Det forventes ikke noen risikoer forbundet med tannundersøkelsen. Du vil få individuell tilbakemelding på tannhelsesjekken med eventuell anbefaling om behov for behandling. Du kan reservere deg mot å få denne informasjonen. Alle som deltar i undersøkelsen blir med i trekningen av syv pakker bestående av en elektrisk tannbørste og en iPad.

Mer informasjon finner dere her: http://site.uit.no/tannhelseinord/

Dersom du er interessert i å delta ligger det brosjyrer og påmeldingsskjema på servicekontoret i Nesseby.

Har du spørsmål om studien kan du kontakte:

Har du spørsmål om studien, kan du kontakte:

§  Prosjektkoordinator Ann Karin P. Olsen tlf 41498221,  e-post ann.karin.olsen@ffk.no

§  Avdelingsleder Siw Jespersen tlf 77646305, e-post siw.jespersen@uit.no

§  Prosjektleder Magritt Brustad tlf 77644843, e-post magritt.brustad@uit.no

§  Fylkestannhelsesjefen i Finnmark Torill H Lauritsen tlf 971 77 711, torill.h.lauritsen@ffk.no

 

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS