• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
Storfosen

Første utskipning av stål fra Nyelv

Nyelvkaia endelig tatt i kommersiell bruk

Endelig tas Nyelvkaia i kommersiell bruk.
I dag morges kl. 07.00 kom første båt til Nyelvkaia for utskipning av metaller

  1 / 3 
 
IMG_0837_450x300.jpg 
IMG_0837_450x300.jpg
 


Det er Masternes metallco AS som skal skipe ut over 800 tonn metall som er samlet inn i Øst-Finnmark, som har leid inn båten "Storfosna" til å hente ut første lass.

De ankom i dag ca. kl 07.00 til kaia i Nyelv, ca. 3 timer før beregnet ankomst
"Vi hadde både været og strømmen med oss, så innseilinga gikk litt fortere enn beregnet" sier skipper Helge Holmberg.
Holmberg ble gledelig overrasket over å være den første til å anløpe kaia i kommersiell øyemed, og skulle sørge for at dette ble nevnt i skipsloggen. Holmberg syntes det var hyggelig å bli tatt i mot av en kommunal representant, som ønsket ham velkommen til Nesseby kommune.

Dette er første kommersielle anløp til Nyelvkaia, som ble bygget i 2003 har til i dag stått ubrukt, foruten sporadiske anløp av mindre båter.
Kaia ble opprinnelig bygget for å skipe ut stein fra steinbruddet i Nyelv, men på grunn av lav produksjon ved steinbruddet, har dette til nå ikke blitt aktuelt. Vi håper imidlertid at vi vil kunne få større utnyttelse av kaia i fremtiden.

"Storfosna" er et bulkskip som totalt har en lastekapasitet på 1 300 tonn, men på grunn av at stålet opptar så stor plass med mye tomrom mellom metallbitene, regner kapteinen med at de kun vil klare å få med seg ca. 800 tonn pr last.
Lastinga av skipet startet opp kl. 08.30, og kapteinen regner med at de skal klare å fylle skipet i løpet av ettermiddagen kvelden, senest ved midnattsstid.

Denne lasten med metaller skal skipes til Mo i Rana for resirkulering, og kapteinen regner med å bruke 3 dager på turen.

Etter denne turen skal båten gå i transport av asfalt på vestlandet.
Vi ønsker dem lykke til
Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS