• Foto: Lena Kristianssen
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Velkommen til vår kommune

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en kommune som kan by på et vennlig og gjestfritt folk og naturopplevelser utenom det vanlige. Vi har kort vei til fjell, vidder, flotte fiskevann, gode lakseelver og ikke minst, den fiskerike Varangerfjorden. Kommer du på besøk til oss kan du lære om lokalbefolkningen, plukke bær, fiske laks og ørret, gå på jakt, dra på fjordfiske eller gå turer i den nydelige fargerike naturen. Vi kan garantere deg en lavere puls og fred og ro i sinnet.

Varanger Samiske Museum, belysning, vinterlandskap, mørketid

En spennende historie

Nesseby kommune ligger i Finnmark, og  hører til Varangerregionen som kan betegnes som et Nordkalotten i miniatyr. Regionen har en spennende historie og en befolkning som er sammensatt at forskjellige nasjonaliteter. Her vil du treffe sjøsamer, reindriftssamer, nordmenn, kvener, russere og andre nasjonaliteter. Området er også et eldorado for villmarksopplevelser i et av Europas nordligste og mest uberørte naturområder. Dersom du skulle ønske å bli bedre kjent med områdets og vår historie, vil et besøk på Varanger Samiske Museum være en god begynnelse.

Vel verdt et besøk er også Helmer Losoas  Sjøsamisk museum i Byluft.

Kulturminneområdet på Mortensnes er også verd et besøk.  Benytt en solrik formiddag eller en vakker kveld til å vandre rundt i det åpne landskapet som har spor av kontinuerlig bosetting 10.000 år tilbake i tid.

Nesseby er perfekt som utgangspunkt for dagsturer langs Varangerfjorden.  Det finnes mange muligheter for overnatting og bespisning.  Du vil kanskje leie en båt for å prøve fiskelykken.  Vi kan ikke garantere deg fangst, men mulighetene er meget gode i Norges mest fiskerike fjord. 


Enare-stien
Enare-stien er en nyoppmerket, historisk ferdselsåre på Nordkalotten. Etter denne stien kom skatteoppkrevere og handelsfolk, birkarlene, til Varanger i følge skriftlige kilder alt på 1500-tallet.
Enare- samene kom for å fiske her, og mange bosatte seg til slutt ved Varangeren. Stien var i bruk til bl.a. slektsbesøk og av fangstfolk helt fram til 1950-årene.

Vår intensjon med nyoppmerkingen av stien har vært å ivareta et viktig kulturminne på Nordkalotten. Alle dere som vandrer ruten er med å vedlikeholde og videreføre kunnskapen om stien.

Det arrangeres årlig en guidet tur langs stien. For informasjon og påmelding kontakt kulturkontoret. Det er også blitt laget en GPS-logg av stien du kan laste ned her.

 

Les mer om mulighetene i Nesseby og Varanger på varanger.com

Les mer om mulighetene i Finnmark på finnmark.no

 

 

Arctic Sea kongekrabbesafari

Dra på sjøen og fisk kongekrabber og forskjellig fisk i alle størrelser med "Vesterelvjenta", en ny og stor speedsjark. Tilbered fangsten i båten, eller i fjæra. Til slutt kan du nyte et forfriskende dampbad i dampbadflåten og avkjøle deg i den klare men kalde fjorden om dette skulle friste.

E-mail: olsemannen@hotmail.com

Webside

Tlf.: Edgar Olsen

+47 481 74 775

Grasbakken hytte og båtutleie Beliggenhet i Nesseby kommune/Unjarga gielda.Hyttene er av høy standard, og ligger idyllisk til i Grasbakken.kort avstand til sjø, lakse-elver og fjellvann.Utmerkede terreng for jakt, fiske og fugleobservasjon.Sjøsamisk kultur, fjordfiske, rype jakt, krabbefiske, midnattsol, laksefiske,arktisk flora, vill og vakker Finnmarks natur med overveldende utsikt. Tlf:
+4793499166
934 12272
Nanouak Dogsledding Norway Tilbyr hundekjøring/friluftsopplevelser. Dagsturer i Nesseby kommune og i Varangerhalvøya nasjonalpark. https://www.facebook.com/pages/category/Tour-Agency/Nanouak-Dogsledding-Norway-100403173355866/ David Godin
Tlf: +47 98 614 356
godindavid21@gmail.com
Sjøsamiske samlinger i Byluft

I tillegg til den unike samlingen av sjøsamiske bruksgjenstander har Helmer Losoa også noen enkle overnattingsplasser, en ekte vedfyrt sauna og en flott grillhytte som han tilbyr de som ønsker å tilbringe noen dager i idylliske Byluft. Dette har vært populært blant turistene som har ønsket å prøve fisket i Varangerfjorden.

Tlf.:
78 95 85 68
918 52 513
Varanger bilberging AS

Varanger bilberging driver ikke bare med berging, men er også med i også med i bilutleiekjeden Rent a wreck. De kan foruten bilutleie også tilby motorsykkel- og scooter m/pulk.

http://varangerbilberging.no/article.php/2/Tjenester

Tlf.:  976 68 075

Varjjat Ferie og Fritidssenter

Varjjat Ferie og Fritidssenter ligger omlag fem kilometer fra Varangerbotn i retning Vadsø. Huset har to familierom samt et dobbelt- og et enkeltrom, totalt ni sengeplasser. Det er mulighet for utvidelse med ekstrasenger.
Feriehuset ligger vakkert til ved sjøkanten og er et godt utgangspunkt for jakt og fiske både på sjø, elver og vann. Båtutleie. Guidede turer på forespørsel.

Hjemmeside; varjjat.com

Tlf: +4778958124 +4792653086

Vesterelva og Viddas husky

Vesterelva og Viddashusky tilbyr hundekjøring i vakre omgivelser i Nesseby kommune. Velg enten en kort eller en lengre tur, du kan selv bestemme om du vil kjøre sleden eller ha en guide som kjører spannet mens du sitter komfortabelt i sleden.
Du blir kledd opp i varme klær og sko, og du må selv hjelpe til og sele hundene og sette de i spannet.

Timestur
En kort tur der du sitter i hundesleden med hundespannsguide. Turen varer ca 1 time.

Halvdags-tur 
En litt lengre tur med hundespann.
Du velger selv om du vil sitte i sleden med hundespannsguide eller om du vil kjøre selv.
Turen varer ca 3 timer.

I tillegg kan vi tilby:
Sommerturer med hundespann med vogn.
Kløvturer med hund.

Webside: http://viddashusky.com/index.html

Leif Herleiksplass:
Tlf.: +47 942 27 027

Ragne K. Smuk
Tlf.: +47 97100055

E-post: post@vesterelva.com

Vesterelv, 9840 Varangerbotn

 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS