• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
Enarebilde_369x249

Enarestivandringa 2007

Vandringa går i år fra Karlebotn til Sevettijärvi. Starttidspunktet er onsdag 4. juli kl. 12.00 og beregnet ankomst i Sevetti blir søndag 8. juli på formiddag. Ilmari Mattus har meldt seg som guide. Påmelding og opplysninger fåes hos Bente Levorsen tlf. 78 95 95 18/ 41 04 44 78 eller e-mail:
I ett møte med Enare siida fredag 20 april, ble det diskutert både starttidspunkter, mottakelse ved målgang, løypetrasè osv. Møte var konstruktiv og bar breg av gjensidig forståelse og enighet.

Tanken på å legge vandringa til et tidspunkt hvor ankomsten betyr noe mer en badstu og mat har lenge vært der. Opprinnelig vandret jo folk til Karlebotn for å handle etc.

Nå ble vi enige om å prøve en ny vri og legge vandringa til Vuonnamàrkanat som avholdes vært år første helga i september eller i 2008 blir det 30. august. Noen vil synes dette blir seint, men dette er noe vi vil prøve. Kanskje det blir morsommere å gå om man i tillegg til målet å gå turen får komme til ett flott marked.
Dette tidspunktet gjelder da bare for de årene turen starter fra Sevetti.

Det året turen starter fra Karlebotn vil bli som i år, altså tidlig i juli. Dermed får vandrerne et valg mellom tidlig eller sein vandring.
Enare siida vil på sin side bestrebe seg på å stelle i stand et arrangement i Sevetti ved ankomst der. Allerede i år vil det skje ting der.

Den tradisjonelle kalde ..... , mat og badstu vil selvfølgelig bestå.

Løypetraseen som har vært gjenstand for diskusjoner i alle år ble vedatt å opprettholdes slik den kommer fram på dagens kart.

I løpet av sommeren vil det bli laget et prosjekt med tanke på å få merket stien på norsk side på samme måte som på finsk side i tillegg til oppsett av infoskilt. Dette vil gjøre det letter å finne frem, spesielt for de som ønsker å gå alene. Det er det stadig flere som vil.
Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS