• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2

Vuonnamárkanat

vmlogostor

Suksessen Vuonnamárkanat arrangeres i år for 3. gang. Markedet er Finnmarks største for hjemmelagde produkter, og har en klar samisk profil. Også i år kan du vinne en pengepremie om du er koftekledd på markedet.

Vuonnamárkanat arrangeres av Isak Saba Senteret og Varanger Samiske Museum i fellesskap. Grunntanken er å arrangere et marked fritt for masseproduserte ting, og med en klar samisk profil. Vuonnamárkanat ble for første gang arrangert i 2005 og er Finnmark største marked for hjemmelagede produkter. Vuonnamárkanat arrangeres 1. september 2007.

Markedstradisjoner
Markedet tar utgangspunkt i de gamle samiske markedstradisjonene, og her får du kun kjøpt hjemmelagede produkter og lokale naturprodukter slik som bla. bær og sopp. På Vuonnamárkanat finner du ikke bare lokale selgere, men tradisjonen tro, selgere fra fjern og nær, slik som Lovosero, Pasvik, Enare, Kautokeino og andre steder.

Om du skulle være ute etter masseproduserte varer, vil du ikke finne disse her.


Vinn 2000 kroner

Også i år har vi koftekonkurranse. Alle som kommer på markedet i kofte kan delta i konkurransen. En av de koftekledte kvinnene vil vinne 2000 kroner, samme som en av de koftekledte mennene. Vi har også to trøstepremier, hver på 500 kroner. Det vil bli trekning av vinnerne, og det er ingen konkurranse f.eks. om hvem som har den flotteste kofta. Du kan like gjerne vinne med din gamle arbeidskofte.

Intressert å delta?
Om du holder på med duoddji, om du syr, strikker, lager kunstverk eller driver på med andre hobbyer, får du nå sjansen til å markedsføre og selge dine produkter.

I tillegg, husk på at du kan selge varer slik som multer, andre bærsorter, sopp, fisk, kjøtt, egenproduserte matvarer eller annet du lager. Vuonnamárkanat er til for nettopp deg!

Kunne du tenke deg å selge dine produkter på markedet? Hvis du har spørsmål eller er interessert i dette, ta kontakt med Isak Saba guovddáš.


Anu Forselius 93200450
Jane  Juuso  78782525

jane.juuso@nesseby.kommune.no
anu@anu.no

www.isak.saba.no
Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS