• Fiskelykke
  • Reingjærde
  • Catwalk
  • Brygge
  •  17 mai
  • toppbilde 1
  • toppbilde 2
vuonnam-web-2008

VUONNAMÁRKANAT 2008

Markedet tar utgangspunkt i de gamle samiske markedstradisjonene, her får du kun kjøpt hjemmelagede produkter og lokale naturprodukter slik som bla. bær og sopp.

Vuonnamárkanat arrangeres av Isak Saba Senteret og Varanger Samiske Museum i fellesskap. Dette er et marked fritt for masseproduserte ting, og med en klar samisk profil. Vuonnamárkanat ble for første gang arrangert i 2005 og er Finnmarks største marked for hjemmelagede produkter. Kanskje dette var grunnen til at et par tusen besøkende fant veien hit i fjor?
Vuonnamárkanat har gratis inngang og parkering.

Vuonnamárkanat går av stabelen i Varangerbotn i Nesseby kommune innerst i Varangerfjorden, lørdag 30. august 1000 – 1700.


Markedstradisjoner
Markedet tar utgangspunkt i de gamle samiske markedstradisjonene, her får du kun kjøpt hjemmelagede produkter og lokale naturprodukter slik som bla. bær og sopp. Produsentene har jobbet iherdig siden markedet i fjor med å ferdiggjøre salgsvarene sine. På Vuonnamárkanat finner du  ikke bare lokale selgere, men tradisjonen tro, selgere fra fjern og nær, slik som Lovosero, Pasvik, Enare, Kautokeino og andre steder.
Men, om du skulle være ute etter masseproduserte varer, vil du ikke finne disse her.


Utvidet koftekonkurranse
Også i år har vi koftekonkurranse. Alle som kommer på markedet i kofte kan delta i konkurransen. I år er koftekonkurransen utvidet med en egen barneklasse der en gutt og en jente blir premiert, i tillegg til kvinne- og herreklassen. Vi har også to trøstepremier, hver på 500 kroner. Det vil bli trekning av vinnerne, og det er ingen konkurranse f.eks. om hvem som har den flotteste kofta. Du kan like gjerne vinne med din gamle arbeidskofte.

Ellers får publikum mulighet til å både slukke tørsten med kaffe eller saft/brus, og fylle magen med kaker eller varm mat på en av våre kafeer.

Om du trenger flere opplysninger, ta gjerne kontakt med markedansvarlige:
Jane Juuso, tlf. 40440546 eller Anu Forselius, tlf. 97085018
 

Tips en venn  Skriv ut
Web levert av CustomPublish AS